Waarschuwing: 2 actieve virussen

Waarschuwing: 2 actieve virussen

De virusmaanden komen er weer aan!
Niet alleen in de mensenwereld, ook in de computerwereld zijn de komende maanden berucht om de rondwarende virussen.
De virusmakers spelen in op de pakjes die worden rondgebracht of op zaken die je nog zou moeten betalen.

Op dit moment zijn er 2 virussen die eruit springen:

  1. Ziggo lijkt een gewoon mailtje te hebben verzonden om u te laten weten dat er een factuur klaar staat. Een dergelijke mail stuurt Ziggo inderdaad altijd. De virusmakers hebben deze mail nagemaakt en zetten er ook nog bij dat het bedrag van de factuur enkele honderden euro’s is. Als u op de link klikt komt u op een nagemaakte site terecht die er uitziet als de site van Ziggo. Op die site wordt een zip bestand aangeboden wat de factuur zou bevatten. In werkelijkheid wordt er malware geïnstalleerd en al uw bestanden worden op dat moment versleuteld. Dus als u de factuur van Ziggo wilt hebben ga dan zelf naar de site van Ziggo en log daar in. Klik NIET op de link die naar de factuur zou verwijzen. Overigens zet Ziggo altijd een pdf bestand klaar en nooit een zip bestand.

  2. Wij troffen u niet thuis” virus. Er worden diverse mailtjes verzonden die zeggen dat u uw pakketje kunt volgen door middel van een track and trace nummer met een link. 
    Of men zegt dat u niet thuis was en dat u een afspraak kunt maken voor een ander bezorgmoment. In beide gevallen wordt u gevraagd op de link te klikken. Niet doen!

Ook hier zal malware geïnstalleerd worden en is men uit op uw wachtwoorden en andere privacy gevoelige gegevens.
Dus gooi weg die mailtjes en klik er niet op!

Toch zo'n mailtje gehad en wel op de link geklikt? Bel dan even met Zo werkt iT!