Wijze Website Weetjes

Wijze Website Weetjes

Wijze Website Weetjes

Website hebben zich ontwikkeld van leuke speeltjes tot een niet meer weg te denken onderdeel van een bedrijf. Omdat de wetgeving met betrekking tot digitale data strenger wordt in het kader van beveiliging is het volgende van belang. Wanneer je een website hebt waar persoonsgegevens uitgewisseld worden (bijvoorbeeld een fomulie waar mensen hun NAW gegevens opgeven) dan heb je een beveiligde site nodig. Dat kan in de vorm van een SSL certificaat. De provider waar je je website hebt gehost kan je er meer over vertellen. De kosten variëren per provider. Meestal hoef je zelf niks anders te doen dan het certificaat aan te vragen.

Hoezo moet ik zo'n certificaat wel voor mijn website hebben en niet voor mijn emailverkeer?
Hier wordt e.e.a duidelijk uitgelegd: https://ictrecht.nl/2011/09/09/waarom-is-een-ssl-certificaat-wel-verplicht-bij-mijn-contactformulier-en-niet-bij-gewone-e-mail/

Hoe weet je of een site beveiligd is?  Je ziet voor het adres een slotje en https:// staan zoals bij https://www.zowerktit.nl/ de “s” naast http staat voor “secure”.

Extra voordeel van een beveiligde site is dat de site beter wordt gevonden door zoekmachines.

Wat zijn de gevolgen als ik persoonsgegevens uitwissel en mijn site is niet beveiligd? Dan kun je een boete krijgen van maximaal 4500 euro.

Meer informatie nodig? U kunt meer lezen op de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2015/07/10/staatsblad-230-wijziging-van-de-wet-bescherming-persoonsgegevens

Hulp nodig om een SSL certificaat aan te vragen? Bel gerust naar Zo werkt iT! 030 878 14 25